chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартує «ГогольFest — 2013»

13 вересня 2013 о 09:58

Сьогодні у Києві відкривається Міжнародний фестиваль «ГогольFest-2013». Як передає УНН, фестиваль відкриється на занедбаному експериментально-механічному заводі (неподалік від станції метро «Видубичі») відразу двома перфомансами.

Зокрема, в театральному перфомансі глядачі зможуть побачити «Не бог, не цар і не герой» у постановці Владислава Троїцького за участю гуртів «ДахаБраха», Port Mone, DakhDaughters. У цій виставі В.Троїцький об'єднав театр, музику, цирк, проекції та елементи шоу знаменитого французького повітряного гімнаста Стефано Рікардел, який в останні роки очолює паризький театр «Сільвія Монфор».

Другою частиною відкриття фестивалю стане музичний кіноперфоманс «Коло Дзиги. Хліб». Так, центр Довженка представить відреставрований художній фільм «Хліб» (реж. Микола Шпиківський, 1929 р.) в музичному супроводі білоруської групи Port Mone.

Програма складатиметься з класичної музики «Академічна сцена», кінопрограми «Кінотеатр» (до неї увійдуть покази короткометражок від фестивалю «Молодість», програма фестивалю документального кіно Docudays, покази українських картин, а також приїзд режисера Кшиштофа Зануссі), музичної програми (ДахаБраха , Karbido, Dakh Daughters, дня «Джаз Коктебелю»), а також театральної програми, на якій очікується прем'єра українсько-французького спектаклю сТАНЦІя за участю Dakh Daughters, постановки польських, українських, американських та інших театральних груп.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, цього року ГогольFest проходитиме з 13 по 22 вересня. Вхід на заходи буде платним.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути