chrome firefox opera safari iexplorer

«Шевченківський гай» може втратити грантові гроші через казначейство

30 жовтня 2013 о 15:01

У Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» повідомляють, що станом на 30 жовтня у казначействі зареєстровані платіжні доручення музею на суму 538 тисяч гривень. Цих коштів казначейство не перераховує, відтак музей може втратити грантове фінансування.
Як повідомили в управлінні культури Львівської міської ради, зазначена сума призначена для оплати за товари, роботи і послуги, закуплені за грантові кошти проекту ЮНЕСКО «Програма ревіталізації та збереження колекції Музею народної архітектури та побуту у Львові» та у рамках співпраці з Норвезьким директоратом збереження культурної спадщини.

«Річ у тому, що угодами між музеєм та згаданими міжнародними інституціями передбачено поетапне фінансування та звітування про використані кошти. Невиконання умов договору, у нашому випадку – невикористання коштів, призведе до припинення договірних відносин, що, у свою чергу, спричинить втрату грантових коштів, які є необхідними та важливими для підтримання належного функціонування музею та його розвитку», — повідомили в управлінні культури.

За інформацією департаменту фінансової політики, станом на сьогодні казначейство не перераховує до міського бюджету 74 млн 328 тис грн.

Із всієї суми понад 35 млн грн блокують до спецфонду бюджету розвитку, 14,5 млн грн – субвенції на дороги, 6,5 млн грн – до природоохоронного фонду, 17 млн грн – до загального фонду міського бюджету.

Як повідомляв ZAXID.NET, 17 жовтня міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що держава обіцяє провести всі платежі, які заблоковані в органах казначейства, до кінця цього року.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути