chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дороги зовсім не готові до зими, – ДАІ

23 жовтня 2013 о 10:27

Дорожньо-комунальні організації України практично не готові до роботи у зимовий період. До таких висновків дійшли експерти ДАІ після проведення з 1 по 20 жовтня осіннього комісійного огляду вулично-дорожньої мережі, – інформує прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Як зазначили у ДАІ, комунальні служби не мають потрібної кількості сучасної снігоприбиральної техніки, а більшість наявної перебуває в непридатному стані.

«Вкрай повільними темпами йде заготівля достатньої кількості протиожеледних матеріалів (піщано-соляних сумішей), а також відсутній необхідний запас паливно-мастильних матеріалів»,– констатували у Державтоінспекції.

У ДАІ викликає також серйозне занепокоєння наявність ям на проїжджій частині автодоріг та вулиць, більшість яких утворилась ще на початку весни.

В ДАІ стверджують, що дорожники надто повільно ліквідовували ямковість, тож на сьогодні майже 2 мільйони квадратних метрів доріг вкриті ямами.

У ДАІ зазначили, що на усунення недоліків, виявлених під час контрольних перевірок, посадовим особам дорожніх організацій вручено 843 обов'язкові до виконання приписи Державтоінспекції, більшість з яких не виконано.

Як інформували у ДАІ раніше, до зими в Україні не встигнуть відремонтувати 43 ділянки доріг. Нагадаємо, минулої зими, а також у березні через сильні заметілі рух транспорту паралізовувало не тільки у містах, а й на обласних та державних трасах. У деяких випадках люди простоювали у заметілях серед шляху більше доби, поки їх визволили. Близько сотні сіл виявилися відрізаними від світу. До рятувальних робіт залучали військових та БТР.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути