chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІ: українські дороги до зими практично не готові

22 жовтня 2013 о 17:17

Дорожньо-комунальні організації України практично не готові до роботи в зимовий період.

До таких висновків дійшли експерти ДАІ після проведення з 1 по 20 жовтня осіннього комісійного огляду вулично-дорожньої мережі, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Департаменту ДАІ МВС України.

Як зазначили у ДАІ, у комунальних служб відсутня необхідна кількість сучасної снігоприбиральної техніки, а більшість наявної перебуває в непридатному стані.

«Вкрай повільними темпами йде заготівля достатньої кількості протиожеледних матеріалів (піщано-соляних сумішей), а також відсутній необхідний запас паливно-мастильних матеріалів», — констатували у Державтоінспекції.

У ДАІ викликає також серйозне занепокоєння наявність ямковості на проїжджій частині автодоріг та вулиць, і більшість ям утворилась ще на початку весни.

З причини того, що дорожньо-комунальними організаціями впродовж будівельного сезону роботи з ліквідації ямковості виконувались дуже повільними темпами, на сьогодні її загальна площа становить майже 2 мільйони квадратних метрів.

У ДАІ зазначили, що на усунення недоліків, виявлених під час контрольних перевірок, посадовим особам дорожніх організацій вручено 843 обов'язкових до виконання приписи Державтоінспекції, більшість з яких не виконано.

За результатами узагальнення результатів проведення осіннього комісійного обстеження, з метою належної підготовки вулично-дорожньої мережі до експлуатації в зимовий період, Департамент ДАІ МВС України поінформує Мінінфраструктури та Мінрегіонбуд.