chrome firefox opera safari iexplorer

На Олімпіаду в Сочі поїде близько півсотні українських спортсменів

06 листопада 2013 о 19:04

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка повідомив, що загальний бюджет програми НОК на підготовку українських спортсменів до Зимової Олімпіади 2014 року в Сочі складає близько 20 млн грн.

Також Бубка повідомив, що на даний момент в активі українських атлетів вже є 17 олімпійських ліцензій. 11 з них — на рахунку біатлоністів, 6 — фігуристів.

Остаточна кількість спортсменів, які захищатимуть честь країни в Сочі, стане відомо після 19 січня 2014 року, коли закінчиться процес виконання кваліфікаційних нормативів на Олімпіаду, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Передбачається, що 55-57 українських спортсменів зможуть взяти участь в Іграх в 11 з 15 видів спорту зимової олімпійської програми.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути