chrome firefox opera safari iexplorer

Олімпіада в Сочі – найбільш витратна олімпіада в історії

30 жовтня 2013 о 11:53

«Судячи з кошторису Зимової Олімпіади-2014, що пройде у Сочі, «золотими» будуть будь-які медалі», — шуткують росіяни. Анекдот від опозиціонерів: «На церемонії закриття Олімпійських ігор В. Путін полетить на повітряних кульках».

Заявлені кілька років тому витрати на проведення Олімпіади виросли у 5 разів і досягли більше 1,5 триліона рублів (або 37,5 млрд євро!), що дозволяє назвати Олімпіаду у Сочі – найвитратнішою в історії, пише газета «Сегодня».

До речі, у частині витрат ця Олімпіада на 8 млрд євро побила рекорд Пекіна-2008.

У Росії заведено багато кримінальних справ за розкрадання коштів, зокрема, шести мільйонів євро — на будівництві лише однієї санної-бобслейної траси.

До речі, Зимова Олімпіада у Ванкувері (Канада) у 2010 році обійшлася у 6 млрд доларів.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути