chrome firefox opera safari iexplorer

У неділю автомобілістам пропонують на хвилину зупинитися

14 листопада 2013 о 17:01

ДАІ пропонує автомобілістам 17 листопада о 12.00 приєднатися до заходу, приуроченому пам'яті жертв ДТП і вшанувати пам'ять загиблих в аваріях. 

У цей день пропонується зупинитися, включити світлову і звукову сигналізацію на своїх авто, і на хвилину «задуматися», пише прес-служба ДАІ. Державтоінспекція також закликає водіїв і пішоходів ушанувати пам'ять загиблих дотриманням правил дорожнього руху. 

Тим часом в Україні з 11 по 17 листопада стартував тиждень безпеки дорожнього руху. Він проходить у рамках проекту Генеральної Асамблеї ООН «Дії з гарантування безпеки дорожнього руху в світі на 2011—2020 рр». Протягом цих днів всі зацікавлені учасники дорожнього руху відзвітують про результати спільної діяльності з профілактики безпечних доріг. 

«Це не тільки профілактика, а й розвиток відносин між усіма. Адже в ДТП гинуть і калічаться не тільки водії-порушники правил дорожнього руху, а й пасажири, випадкові пішоходи, шляховики, інспектори ДАІ та інші. Тому кожен є потенційною жертвою ДТП», — наголошується в прес-релізі ДАІ. 

На думку Державтоінспекції, скоротити кількість аварій та «вінків уздовж доріг» можна, тільки «проявляючи повагу один до одного, якнайбільшу увагу і обережність».

Джерело: Експрес
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути