chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартує інформаційний телеканал «112»

26 листопада 2013 о 17:05

28 листопада в українському ефірі стартує інформаційний телеканал «112 Україна».

Про це повідомив генеральний директор телеканалу Андрій Подщипков.

За його словами, на момент запуску телеканалу глядачам запропонують 8 годин власного виробництва (переважно – програми прямого ефіру). А наступного року канал планує збільшити обсяг власних програм до 16 годин ефіру.

Як розповів генеральний продюсер телеканалу Олексій Семенов, характерною особливістю каналу від інших буде скорочений час подачі новин від моменту, коли відбулася подія до її подачі в ефір.

«Якщо взяти інформаційний канал чи національний канал — вони все одно видають новини із запізненням. На наш погляд, новини не є новинами, якщо вони виходять в ефір через дві години після того, як відбулася подія. Канали після надходження сюжетів змушені їх монтувати, готувати, записувати закадровий текст. У нашому форматі у нас в студії працюють ведучі прямих ефірів, вони отримують інформаційну стрічку і відразу видають в телеефір. Відразу ж ми беремо коментарі в експертів та аналітиків. Таким чином, з моменту виходу новини в інформаційний простір до отримання коментарів, розвитку цієї новини проходить короткий проміжок часу — 5-10 хвилин», — розповів Семенов.

Він також наголосив, що телеканал не планує купувати ТВ-контент.

«Не з тієї причини, що шкода грошей, а тому що це неправильно. Ми самі виробляємо контент. Із закупівель, на сьогоднішній момент, ми зробили закупівлі тільки художнього кіно. Це фестивальне, артхаусне кіно, яке інші канали не показують», — уточнив генпродюсер.

Крім того, в планах телеканалу — розвивати регіональний франчайзинг.

За словами технічного директора каналу Юрія Іванова, новинний комплекс телеканалу побудований на базі системи AVID Interplay Central, який крім іншого допомагає оперативно працювати виїзним журналістам, зокрема, репортери мають можливість віддаленого доступу до відеоматеріалів, які знаходяться в головному офісі каналу.

Він також додав, що сигнал телеканалу буде поширюватися через інтернет і буде доступний також за кордоном. Також канал буде в ефірі цифрової мережі DVB-T2 оператора «Зеонбуд». Крім того, «112» буде доступний на супутнику AMOS і в кабельних мережах провайдерів «Тріолан» і «Воля».

У липні цього року «Телекритика» писала, що інвесторами телеканалу «112» виступають люди, які також інвестують у телеканали Tonis, Business і БТБ, а також нові друковані видання «Капитал», «Взгляд» (цей умовний медіахолдинг пов'язують із Сергієм Арбузовим). Однак, згодом Андрій Подщипков заперечив цю інформацію, заявивши, що телеканал «112» не належить жодному медіахолдингу.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути