chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 червня в Україні закривають телеканал MTV

31 травня 2013 о 10:41

Телеканал MTV Ukraine з 1 червня припинить мовлення. Про це повідомили вчора в прес-службі Inter Media Group, який володіє каналом.

«За згодою сторін строк дії ліцензійної угоди з Inter Media Group закінчився 28 травня»,- йдеться в прес-релізі компанії Viacom International Media Networks (VIMN), що розвиває бренд MTV.

Керівник нішевих телепроектів Inter Media Group Сергій Дем'янчук зазначає, що бренд MTV більше не є ефективним в Україні.

«Для мого покоління (йому 37 років) він багато років був знаковим явищем в молодіжній субкультурі. Але часи змінюються»,- наводяться його слова в прес-релізі.

Згідно з даними GfK Ukraine, середньорічна частка аудиторії MTV Ukraine зменшилася з 0,84% в 2009 році до 0,38% в 2012 році (глядачі від 14 до 30 років, що проживають в містах з населенням більше 50 тис. осіб).

Колишній директор телеканалу Костянтин Стрюков вважає основною причиною закриття MTV Ukraine його високу вартість ліцензії.

«Порівняно з доходами телеканалу вона була дуже дорогою»,- каже він, не називаючи конкретної суми. Як повідомив директор телеканалів М1 і М2 (входять в StarLightMedia Віктора Пінчука) Валентин Коваль, вартість ліцензії MTV для України становила близько $ 1 млн на рік, пише «Коммерсант-Украина».

Тим не менш ще в кінці 2012 року Ярослав Порохняк, який займав тоді пост глави правління Inter Media Group, повідомляв, що група продовжить співпрацю з MTV.

«Тоді ми вели з ними переговори про зниження вартості ліцензії,- згадує Стрюков.- Напевно, у нових власників (у лютому Валерій Хорошковський продав медіагрупу власникові Group DF Дмитру Фірташу і главі адміністрації президента Сергію Льовочкіну) це не вийшло».

Нагадаємо, MTV Networks оголосила про вихід на український ринок 2005 році, проте віщати канал почав через два роки — після покупки ліцензії інвестфондом Horizon Capital.

Inter Media Group купила телеканал 2009 року, тоді учасники ринку оцінювали угоду в $ 15 млн.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути