chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартувала глобальна ІТ-програма для дівчат

18 листопада 2013 о 11:35

Через поширений стереотип, що технологічні професії краще підходять чоловікам, жінки рідко обирають кар’єру в сфері ІТ, пише ІА «Наголос».

За даними кадрового порталу hh.ua, 84% резюме претендентів на роботу у сфері цифрових технологій належать чоловікам, і лише 16% — жінкам. Європейська комісія прослідкувала вплив такої ситуації на економіку, адже, за інформацією комісії, якщо б жінки обирали професію в ІТ так само часто, як чоловіки, ВВП країн Європи збільшувався б на € 9 млн. щорічно. З огляду на це, компанія Microsoft започатковує в Україні міжнародний проект DigiGirlz, що має на меті допомогти дівчатам зрозуміти, в чому полягає робота в технологічному секторі, познайомитися з жінками, що побудували успішну кар’єру у сфері ІТ, та сприяти вибору професії саме у цій сфері.

«Гендерні стереотипи, на жаль, стримують багатьох талановитих дівчат і молодих жінок за крок від цікавої і добре оплачуваної роботи в секторі високих технологій. Як компанія, яка інвестує значні зусилля у підтримку молодих людей у прагненні освоїти дійсно вражаючі інноваційні технології, за допомогою різних освітніх заходів ми надаємо можливість талановитій молоді розширити погляди та розкрити свій потенціал. DigiGirlz – це спосіб показати дівчатам, що вони можуть розвиватися та зробити вражаючу кар’єру в сфері ІТ», — коментує Надія Васильєва, директор по роботі із державними органами та закладами освіти і науки «Майкрософт Україна».

Цього тижня відбувається вісімнадцять заходів DigiGirlz у країнах Центральної та Східної Європи. Всі вони спрямовані на боротьбу зі стереотипом щодо ролі жінок в ІТ та покликані заохотити дівчат і молодих жінок претендувати на чудові перспективи кар'єрного зростання у сфері високих технологій.

На заході у Києві близько 100 українських школярок отримали уявлення про можливості, які відкриває високотехнологічний сектор, та ознайомились з широким спектром сучасних технологій від Microsoft, таких як нова операційна система Windows 8.1 та програми для неї, мобільна платформа Windows Phone та «хмарні» сервіси Office 365 і SkyDrive. Крім того, дівчата мали нагоду дізнатися про досвід молодих та успішних жінок в сфері ІТ, учасниць різноманітних ініціатив Microsoft.

Катерина Сімонова, учасниця проекту «Innovate4Good», що проводиться за підтримки Microsoft, прокоментувала: «Дуже часто, молодь навіть не замислюється, що технології – це не лише комп’ютерні ігри та соціальні мережі, а також і платформа для подальшої успішної кар’єри. Важливо, що дівчата, які ще не повністю визначились щодо майбутньої професії, завдяки DigiGirlz мають шанс побачити, як все працює зсередини, поспілкуватись з досвідченими людьми та відчути ту надихаючу атмосферу, яка панує в Microsoft».

Програма DigiGirlz входить до ініціативи Microsoft YouthSpark, що покликана дати шанс молоді у всьому світі реалізувати свій потенціал. Більш детальну інформацію про DigiGirlz можна знайти на офіційній сторінці проекту.

Джерело: nagolos.com.ua
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути