chrome firefox opera safari iexplorer

В українских школярів знімуть відбитки пальців

06 листопада 2013 о 09:42

Українським батькам пропонують заводити на дітей ідентифікаційні карти. Пілотний проект уже запущений в Івано-Франківську, а в 2014-му пошириться по всій країні.

«Карту ми будемо роздавати на батьківських зборах у школах», — сказав начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко .

За його словами батьки разом з дітьми будуть заповнювати їх і зберігати вдома:

«Якщо раптом щось трапиться — тоді батько прийде в міліцію з картою».

Карта являє собою чотиристорінкову книжечку, де крім анкетних даних, вкажуть його звички і захоплення (наприклад, підліток любить групу, і якщо він піде з дому, то логічно буде шукати його в сусідньому місті на концерті ), дані про здоров'я (алергія або інші хвороби) . Є стрічка для відбитків пальця і ​​місце, куди кріпиться волосок — це якщо, не дай бог, знадобиться впізнання», — говорить Лазаренко .

Батьки добровільно заповнюють карту, а оновлюватися вона буде раз на рік. Слідчий з РВВС у Запоріжжі Олег Вакулов вважає новинку корисною: «Ми шукали кілька місяців тому хлопчика, який пішов з дому . Була б карта, ми б відразу поїхали до його кращого друга у Дніпропетровськ, а так його мама розгубилася. У результаті ми втратили півтора тижні».

ТАЄМНА БАЗА СТУДЕНТІВ. Також в Україні по-новому будуть контролювати і студентів. Так 1 липня 50-відсоткові знижки по студентському на ж/д квитки зможуть отримувати тільки ті студенти, чиї персональні дані внесені в Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Джерело: Uman.info
Розділи: Новини освіти

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути