chrome firefox opera safari iexplorer

Акції солідарності з Майданом підхопили на Сході і Півдні України

08 грудня 2013 о 00:38

Сьогодні в регіонах України відбувся ряд акцій на підтримку Майдану у Києві.

Зокрема, в Одесі на підтримку Майдану на Приморському бульварі прийшло близько 300 осіб. Біля пам`ятника Дюку був встановлений мікрофон, до якого підходили люди і по черзі висловлювалися на підтримку учасників акції протесту в Києві. Крім того, сьогодні до Києва на Євромайдан поїхало понад 120 людей.

«Незважаючи на те, що сьогодні два автобуси вивели з ладу, їх пасажири встигли на рейсові автобуси, інші добиралися автостопом. Крім того, на Київ пішло 3 великих автобуси – 120 осіб», – сказала представник прес-служби «Євромайдан-Одеса» Альона Балаба.

У Сімферополі учасники акції на підтримку євроінтеграції України провели мітинг під стінами Ради міністрів АРК, а потім провели ходу центральними вулицями міста до приміщення Постійного представництва президента України в Криму, в якій взяли участь до півтисячі осіб. Під час пікетування учасники акції ухвалили резолюцію з вимогою розпуску Верховної Ради АРК, яка минулого тижня закликала президента запровадити в Україні надзвичайний стан.

У Дніпропетровську активісти Майдану пікетували будівлю обласної державної телерадіокомпанії (51 телеканал), вимагаючи об’єктивності й незаангажованості в телевізійних новинах і авторських програмах.

На думку активістів, дніпропетровське державне телебачення, що утримується на кошти платників податків, наразі репрезентує тільки одну точку зору на події, які відбуваються в регіон, – провладну, в ефірі телеканалу немає місця представникам жодної політичної сили чи громадської організації, окрім Партії регіонів та її прибічників, заявляли протестувальники.

Учасники передали генеральному директорові телекомпанії відкритого листа з вимогами «забезпечити однакове представництво всіх політичних сил в ефірі». З будівлі телекомпанії до протестувальників, окрім охорони, ніхто не вийшов.

У Сумах штаб протестного руху перемістився зі скверу біля пам’ятника Шевченку на площу Незалежності. Там встановлено намети опозиційних партій, які працюватимуть як приймальні народних депутатів. У неділю акція в Сумах відбудеться о 12 годині. По буднях мітинги традиційно проводитимуться о 18:00. 

У Рівному активісти вирушили на підтримку Майдану до Києва. За їхніми словами, вздовж Київської траси до них приєднаються інші водії, у тому числі й з інших областей.

Харківський Майдан планує у неділю, 8 грудня, зібрати наймасовіший опозиційний мітинг. Як повідомили ініціатори заходу, одночасно з маршем мільйонів у столиці, о 12 годині біля пам'ятника Т.Шевченку в Харкові пройде своє Народне Віче. Організатори розраховують, що прийде 10 тис. осіб.

До пам'ятника Леніну в Маріуполі вийшли близько двох сотень незадоволених політикою уряду і президента.

Мітингувальники засудили дії «беркутівців» на київському майдані, і зажадали прискорити процес підписання президентом угоди про асоціацію з ЄС.

Акція проходила без партійної символіки. Мітинги в Маріуполі відбуватимуться щодня о 12.00 і 17.00.

Нагадаємо, у Києві завтра о 12:00 на Майдані Незалежності відбудеться народне віче.

Джерело: Тиждень.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути