chrome firefox opera safari iexplorer

Часта перевірка гороскопа негативно впливає на поведінку людини

16 грудня 2013 о 12:35

Захоплення гороскопами серйозно відбивається на поведінці людини, встановили вчені в своєму новому дослідженні, опублікованому в журналі Consumer Research.

У результаті аналізу команда фахівців з Університету Південної Кароліни і Університету Джонса Хопкінса виявила, що регулярна перевірка гороскопа пов’язана з імпульсивною поведінкою або виправданням своєї поведінки, у разі якщо передбачення було негативним.

“Негативні астрологічні прогнози стають причиною ризикованої поведінки, так як люди прагнуть заздалегідь компенсувати майбутні страждання “, – коментують автори роботи. “Ймовірно, це пов’язано з тим, що коли зірки вказують на негативні зміни в долі, то ми стаємо більш піддатливими перед різними спокусами “.

У ході дослідження вчені представили групі добровольців негативний прогноз і запропонували або піти на вечірку, або залишитися вдома і зайнятися прибиранням. При цьому якщо людина вибирала прибирання, це розцінювалося як більш розсудливе рішення.

Як з’ясувалося, любителі гороскопів в основному вибирали похід на вечірку. Вчені вважають, що таким вибором людина намагається змінити свою долю. У той же час люди, які не вірили в такі пророцтва, розділилися – хтось вирішив піти на вечірку, а хтось зайнятися домашнім прибиранням. Якщо ж людина вірить у те, що все вирішено і нічого не можна змінити, вона просто концентрується на майбутньому дні.

В астрології гороскоп – це схематичне зображення взаємного положення планет в небі на визначений момент часу. В якості координат використовуються екліптичні довготи небесних тіл, виражені в кутових градусах. Крім того, розраховуються кутові відстані між небесними тілами.

До цього тривалий час було прийнято вважати, що читання подібних прогнозів, навпаки, покращує настрій і спонукає людей вести себе менш егоїстично.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути