chrome firefox opera safari iexplorer

«Євромайданівці» не дали Герезі провести сесію Київради у будівлі Солом'янської РДА

24 грудня 2013 о 10:01

У Києві під будівлю Солом'янської районної державної адміністрації (РДА), в якій мало пройти засідання Київради, прибула колона з більш, ніж тисячі мітингувальників — активістів з Майдану Незалежності з метою пікетувати засідання депутатів.

Згодом активісти Євромайдану увірвалися в будівлю Солом'янської районної державної адміністрації (РДА) та заблокували засідання Київради.

Демонстранти на чолі з народними депутатами Олександром Бригинцем («Батьківщина») та Ігорем Мірошниченком (ВО «Свобода») виламали двері та заблокували трибуну в приміщенні райадміністрації.

Відтак секретар Київради Галина Герега закрила виїзне засідання Київради.

Зазначимо, що до порядку денного на сьогодні були включені п'ять проектів рішень. Основні з них стосуються внесення змін до столичного бюджету та програми соціально-економічного розвитку міста.

Зокрема, з державної скарбниці депутати Київради мали намір перерозподілити 130 млн грн на зарплати бюджетникам, 58,1 млн грн — на надбавки до зарплати медикам і вчителям, а також 41,9 млн грн — на утримання вулично-транспортної мережі (закупівлю пального, піщано-сольової суміші тощо).

419 млн грн спрямовувалися на погашення різниці в тарифах на теплову енергію, послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Джерело: Грім.ua
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути