chrome firefox opera safari iexplorer

Філарет благословив Михайлівський собор бути прихистком Євромайдану

02 грудня 2013 о 09:47

Патріарх Філарет (УПЦ КП) благословив Михайлівський собор стати прихистком для активістів Євромайдану.

Про це повідомив журналіст Андрій Ковальов у своєму Facebook.

У заяві, оприлюдненій сьогодні прес-службою Патріарха, також підкреслено, що Церква не може мовчки стояти осторонь у найскладніші моменти історії.

У заяві також зазначено, що кадри з розгону Майдану дуже нагадують кадри з похорону Патріарха Володимира у 1995 у році.

«Київський Патріархат разом з українським народом підтримував і продовжує підтримувати європейську інтеграцію та бачить майбутнє України у колі незалежних держав об’єднаної Європи», — йдеться у заяві.

Церква закликає міліцію та учасників акції не примножувати насильство надалі. У УПЦ КП вважають — існує небезпека розгортанян громадянського конфлікту і розколу країни.

«Майбутнє нам невідоме. Але хочемо, щоби всі знали: Київський Патріархат – з українським народом. Незалежно від того, які на нас чекають випробування», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в 4:00 30 листопада міліція жорстоко розігнала мирну акцію протесту на Майдані Незалежності.

Опозиція заявила про початок підготовки загальноукраїнської страйки, закликавши людей вийти в неділю, 1 грудня, о 12:00 в Парк Шевченка в Києві.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути