chrome firefox opera safari iexplorer

Генпрокуратура в Раді показала змонтоване відео побиття міліціонерів під час Євромайдану

20 грудня 2013 о 11:59

Генеральна прокуратура показала у Верховній Раді відео, на якому мітингувальники б'ють міліцію 30 листопада, 1 грудня та в інші дні протесту. Цікаво, що відео було змонтоване з фрагментів записів та не показувало цілої картини розгону протестів. 

Генеральна прокуратура переконує, що мітингувальники били силовиків і саме тому вони вирішили розганяти людей. На запитання опозиції про дотримання балансу на відео, генеральний прокурор Віктор Пшонка пояснив, що балансу немає, бо кадри побиття показували ЗМІ. Прокуратура ж вирішила діяти напротивагу ЗМІ.

Натомість лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що відео сфальсифіковане. За його словами, деякі кадри з нього були записані ще кілька років тому, а відсутність запису про побиття силовиками протестувальників показує картину нелогічно.

Нагадаємо, що день міліції пройде тверезо: Євромайдан змусив силовиків відмовитися від алкоголю. Силовикам «натякнули», що погуляти цього року не вийде

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути