chrome firefox opera safari iexplorer

На Євромайдані з´явилася скульптура революціонера (ФОТО)

04 грудня 2013 о 13:06

«Пам´ятник» зроблений з підручного матеріалу: арматури, пластикових пляшок і пінопласту.

Про це, як передає кореспондент «Коментарів», повідомив один з авторів скульптури художник Євген Сандорський.

За його словами, у створенні пам´ятника брали участь кілька людей, причому тільки один з них — художник. «Я митець, мені цікаво працювати з людьми, решта авторів взагалі ніякого відношення до мистецтва не мають. До речі, саме це і цікаво, тому що такі люди, зазвичай, вносять креативні ідеї », — сказав Сандорський.

Скульптура знаходиться на перехресті вул. Хрещатик і вул. Михайлівській, біля Будинку профспілок. Для її створення використовувалися підручні матеріали, які творці брали з дому або просто на вулиці: каркас з металевих решіток, тіло — з пластикових пляшок, а обличчя — з пінопласту.

«Ми назвали своє творіння — «революціонер». Ця скульптура — збірний образ усіх людей, які є на Майдані. Я вважаю, що де б не працював чоловік, в ці дні він повинен бути свідомим і стояти тут, на Євромайдані, заради свого майбутнього і майбутнього своїх дітей», — сказав художник.

 

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути