chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні набуває поширення сучасна система контролю за відвідуванням та успішністю учнів

10 грудня 2013 о 13:37

Навчання в школі — під суворим наглядом. В Україні набуває поширення сучасна система контролю за відвідуванням та успішністю учнів. Дедалі більше шкіл, окрім електронної бази даних, встановлюють при вході контрольний механізм. Як працює система автоматизації навчального процесу, дізнавалася Руслана Астахова.

Таке обладнання можна побачити вже у більшості українських шкіл. Спрацьовує воно завдяки спеціальним карткам, що містять особисті дані про людину. Безпека учнів та співробітників закладу гарантована: система дасть «зелене світло» лише власнику пластикової перепустки.

— Это специальный электронный документ, в котором вмонтирована внутри антенна, которая находится вокруг карточки и чип, где находятся данные об ученике. 

Прикладаючи картку до механізму, учень автоматично реєструється в електронній системі. Протягом кількох хвилин батьки отримують інформаційне повідомлення на телефон. Тож вони завжди знають, де їхня дитина — у стінах школи, або за її межами. Та ж програма і для персоналу. Різниця тільки в тому, що дані про працівників зберігаються в електронній системі, яку контролює директор.

Олександр Бірюк, директор гімназії №315:

— Батьки повинні бути спокійні, коли їх дитина навчається у школі. Я можу зайти в базу даних, подивитись, який вчитель коли прийшов на роботу. Це дисциплінує учнів і дисциплінує вчителів. Уже деякі домашні завдання виставлені

Ось так виглядає електронна система контролю діяльності школи та учнів. Тож приховати зауваження, або «забути» домашнє завдання не вдасться. Усю цю інформацію батьки можуть знайти тут, на особистій сторінці дитини.

Юрій Вітомський, голова батьківського комітету:

— Я не жду, когда я приду домой, попрошу дневник. Какие оценки получил, что получил, скажет правду ребенок, не скажет правду. Я вижу, когда он вошел в школу, какие были уроки, какие он получил оценки. Если он получил 2, то эта двойка раскрывается, я вижу, за что он ее получил.

Нині керівники навчальних закладів разом із батьками встановлюють таку систему за особистим бажанням і власним коштом. Утім, найближчими роками очікують, подібну модернізацію запровадять в кожній школі.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути