chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні видали антологію різдвяних історій

18 грудня 2013 о 14:23

«Видавництво Старого Лева» видало дорослу антологію «13 різдвяних історій».
Найвідоміші українські письменники розповіли свої історії, часом реальні, часом ні, пов’язані зі святами, Різдвом, вірою… Серед авторів – Дзвiнка Матiяш, Костянтин Москалець, Софiя Андрухович, Галина Вдовиченко, Марiанна Кiяновська, Мар’яна Савка, Андрiй Бондар, Сергiй Жадан, Iрена Карпа, Христя Венгринюк, Оксана Луцишина, Лариса Денисенко, Андрiй Курков, повідомляє прес-служба видавництва.
 
13 різдвяних історій від сучасних українських письменників насправді дуже різні, і водночас вони взаємно доповнюють одна одну, як пазли великого полотна.
 
«Ці «13 різдвяних історій» – далекі від кононічних різдвяних сюжетів, – розповідає письменниця, упорядник антології, головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка. – Вони – про найголовніше, про те, що Бог народжується у серці людини. Ми говоримо зараз про перезавантаження країни і свідомості. Це відповідає метафорі Різдва як шансу на оновлення та очищення. Різдво – це не дата у календарі, це – те, що народжується у серцях. Нова країна також народжується перш за все у нашому серці»

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути