chrome firefox opera safari iexplorer

Делегація Європарламенту відвідає Майдан

16 січня 2014 о 14:51

Делегація Європарламенту 28-31 січня відвідає Київ для вивчення ситуації навколо мирних протестів на підтримку європейської інтеграції. Про це заявив сьогодні на засіданні комітету закордонних справ Європарламенту у Страсбурзі його голова Ельмар Брок.

«План — зустрітися з представниками опозиції і лідерами демонстрацій на Майдані, студентами та іншими людьми, представниками уряду, а також громадянського суспільства», — сказав Брок.

Він зазначив, що в останні дні ситуація в Україні погіршилася. При цьому, як приклад, він назвав побиття колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Крім того, він зазначив, що викликає занепокоєння і поява повідомлень про можливі плани розгону Майдану в Києві.

Брок також зазначив, що головним завданням місії повинно бути прояв солідарності з мирними манифестнатами. «Я думаю, перш за все, ми повинні поїхати в Україну, щоб показати солідарність з тими, хто виступає за співробітництво з ЄС, а також для того, щоб тримати відкритими можливості для діалогу», — підкреслив Брок.

Джерело: MyTime
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути