chrome firefox opera safari iexplorer

ГПУ має зупинити забудову Національного заповідника «Херсонес Таврійський»

14 січня 2014 о 13:59

Микола Томенко звернувся до Генеральної прокуратури України та Міністерства культури України з вимогою зупинити незаконну забудову Національного заповідника «Херсонес Таврійський» та відповідним чином відреагувати на ситуацію, що склалась. Як повідомляють засоби масової інформації, на місці старовинного містечка виноробів в охоронній зоні національного заповіднику «Херсонес Таврійський» з'явилися відвали ґрунту, що свідчать про початок будівельних робіт. 

В заповіднику запевняють, що будівництво з ними ніхто не узгоджував. Хто і що будує – невідомо, правоохоронці шукають забудовників. «Роботи велися в безпосередній близькості від пам'ятника археології, який зареєстрований як виноробний комплекс 4 століття до нашої ери і якщо роботи, які там велися, будуть продовжуватися, вони несуть загрозу», — повідомив прес-секретар національного заповідника «Херсонес Таврійський» Олександр Скрипниченко.

Нагадаємо, що 23 червня 2013 року Національний заповідник «Херсонес Таврійський» включено до списку світової спадщини ЮНЕСКО та він є одним із переможців акції «7 чудес України».