chrome firefox opera safari iexplorer

У заповіднику «Херсонес Таврійський» зруйнували частину старовинного некрополя

20 вересня 2013 о 10:24

На початку вересня до прокуратури Гагарінського району міста Севастополя надійшло звернення генерального директора Національного заповідника «Херсонес Таврійський» щодо законності забудови земельної ділянки в районі пам'ятника археології «Некрополь в Карантинній балці».

Про це УНН повідомили в Прокуратурі Севастополя.

Прокуратура організувала перевірки за даним зверненням із залученням контролюючих органів. За їх результатами встановлено, що на земельних ділянках загальною площею 0,22 га, які належать на правах власності двом громадянам, ведуться будівельні роботи. Згідно з інформацією Інспекції ДАБК у м. Севастополі зазначені будівельні роботи здійснюються незаконно, без повідомлення органу державного контролю. На момент перевірки на цих землях викопаний котлован і зведені дві споруди.

Внаслідок переміщення надлишкового грунту з території будівництва, було пошкоджено пам'ятник архітектури національного значення — частина «Некрополя в Карантинній балці» Національного заповідника «Херсонес Таврійський».

За фактом умисного незаконного пошкодження частини архітектурної спадщини національного значення 12 вересня 2013 прокуратурою Гагарінського району міста Севастополя зареєстровано кримінальне провадження за ч.3 ст. 298 Кримінального кодексу України. В даний час Гагарінським РВ УМВС України в м. Севастополі проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться урочиста церемонія внесення Національного заповідника «Херсонес Таврійський» в перелік спадщини ЮНЕСКО.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути