chrome firefox opera safari iexplorer

Майданівці рятуються від морозів грою у футбол, а «Беркут» катається на щитах і пританцьовує. Відео

30 січня 2014 о 10:30

З приходом сильних морозів і шквального вітру активісти звертаються до медичної частини Майдану з переохолодженнями та обмороженнями. Лікарі не дозволяють мітингувати більше двох годин поспіль, аби не було ампутацій і гангрени в тих, хто боронить барикади, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

Мороз укладає прямо на підлогу медчастини протестувальників. Під ковдрами відігріваються ті, хто замерз уночі або дістав запалення легень. Лікарі-волонтери надають допомогу і відправляють людей відігріватися додому або в лікарні, однак їхати до стаціонару активісти не хочуть. Вони бояться контактів із міліцією, а від холоду рятуються грою у футбол. На Європейській площі вони попелом від шин окреслили футбольне поле і ганяють м'яча. 

Тим часом кияни активізувалися і привозять на Майдан торби з теплим одягом. Закутані мітингарі виграють на тлі міліціонерів і солдатів. Їхня форма здається паперовою на такому морозі. 

«Кожну годину міняємося», — говорять правоохоронці. 

За своїми барикадами вони гріються, як діти. На щитах спускаються з гірки, пританцьовують, носять дрова і гріються біля вогнища. «Беркут» нишком жаліється, що мороз просто вкладає бійців із переохолодженнями на лікарняні ліжка.

Тим, хто на вулиці по обидва боки барикад, лікаря радять рухатися. Лише це дозволить не закоцюбнути остаточно. 

ВІДЕО

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути