chrome firefox opera safari iexplorer

На Євромайдані запрацювала бібліотека

02 січня 2014 о 12:21

1 січня Конгрес українських націоналістів відкрив у своєму партійному наметі на Євромайдані публічну бібліотеку. За словами голови Конгресу Степана Брацюня, націоналісти таким чином приєднаються до просвітницької роботи, яка проходить зараз на Євромайдані, повідомляє прес-служба Конгресу.

Бібліотека носитиме ім'я засновника партії, голови ОУН, народного депутата трьох скликань Слави Стецько.

Тут можна буде ознайомитися з книгами на історичну тематику, зокрема з літературою про національно-визвольну боротьбу українців у ХХ столітті в рядах УПА і ОУН. Також в бібліотеці можна буде почитати підшивки газети «Нація і держава».

«На відкритті бібліотеку відвідає історик, професор, автор кількох десятків книг з історії України Володимир Сергійчук. Він подарує бібліотеці велике зібрання книг», — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, на Євромайдані діє IT-намет, що забезпечує мітингувальників безкоштовним інтернетом і наметовий міжконфесійний храм, в якому можуть помолитися всі учасники Майдану незалежно від конфесійної приналежності.

Також слід зазначити, що протягом останнього тижня Євромайдан став функціонувати як школа. На ранкових заняттях охочих навчають мистецтва бою. З 16:00 розпочинаються заняття з вивчення англійської мови. Вранці мешканці наметового містечка здійснюють оздоровчі пробіжки навколо Майдану.

Джерело: День
Розділи: Новини культури