chrome firefox opera safari iexplorer

Шевченківську премію збільшили на 1 мільйон

14 січня 2014 о 11:26

Виконуючи доручення Президента, уряд вирішив збільшити Шевченківську премію в кілька разів. У 2014 році вона становитиме 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Ганна Герман на брифінгу у Верховній Раді.

«Я хочу повідомити добру новину. Щойно на засіданні в Кабінеті Міністрів затверджена остаточна сума грошового виміру національної Шевченківської премії, яку, як ви знаєте, Президент доручив збільшити вдвічі. Сьогодні вдалося не вдвічі, а в кілька разів збільшити Шевченківську премію і вона становитиме вже цього року 1 мільйон 300 тисяч гривень», — повідомила Герман.

Нардеп нагадала, що у 2013 році фінансовий еквівалент премії становив трохи менше 300 тисяч гривень.

Герман додала, що уряд вирішив питання фінансування завершення ремонту національного музею Тараса Шевченка в Києві. Також, за словами політика, вдалося знайти спонсорів для створення нової експозиції в Шевченківському музеї, яку відкриють до 9 березня цього року (200-річчя з дня народження Великого Кобзаря).

При цьому депутат висловила сподівання, що опозиція дасть можливість проголосувати закон про Державний бюджет на 2014 рік на цьому тижні.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути