chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм про визволення Києва від окупації номінують на Шевченківську премію

26 вересня 2012 о 15:08

Держкомтелерадіо України пропонує на здобуття у наступному році Національної премії України імені Тараса Шевченка у номінації «Публіцистика і журналістика» документальний фільм «Місто, яке зрадили» (автор — Андрій Цаплієнко). Відповідне рішення було прийнято на засіданні колегії Держкомтелерадіо, повідомили УНН у прес-службі відомства.

Стрічка присвячена 65-тій річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників та розповідає про окупацію української столиці через спогади жителів міста, котрі на той момент були зовсім юними.

Автор фільму доводить, що віра та дух людини допомагають їй вижити за будь-яких обставин.

Нагадаємо, що відповідно до Положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка, затвердженого Указом Президента України від 04.10.2010  № 932, твори на здобуття Національної премії висуваються Міністерством культури України, Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, Національною академією наук України, Національною академією мистецтв України, національними та всеукраїнськими творчими спілками, Українським фондом культури, Всеукраїнським товариством «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути