chrome firefox opera safari iexplorer

У Gmail стало можливо написати листа, не знаючи адреси одержувача

10 січня 2014 о 11:36

Компанія Google дозволила користувачам свого поштового сервісу Gmail надсилати листи людям, електронні адреси яких їм невідомі. Про нововведення розповідають у блозі Google, пише DT.UA.

Інформація про поштову адресу запозичується з соціальної мережі Google+. Аби надіслати листа, треба ввести у поле Одержувач ім'я людини. Якщо людина зареєстрована в Google+, вона отримає послання.

Незважаючи на те, що лист піде за адресою, e-mail одержувача для відправника залишиться прихованим. Його буде «розсекречено» лише в тому випадку, якщо людина відповість на лист.

Якщо користувач соцмережі Google не хоче, щоб йому надсилали листи люди, які не знають його адреси, він може вказати це в розділі «Налаштування» у Gmail, в розділі «Надсилати листи Google+».

Gmail передбачає чотири рівні приватності. Можна дозволити надсилали листи всім людям, тільки друзям і друзям друзів, тільки друзям і нікому. За замовчуванням включено перший варіант.

Таким чином, для надсилання листа через Gmail на незнайому адресу необхідно, щоб було дотримано три умови: потрібно знати ім'я адресата, адресат повинен бути зареєстрований в Google+, і адресат повинен дозволити надсилання листів через соцмережу на свою скриньку.

Google, окрім цього, допрацювала сервіс «Категорії» у Gmail. Надіслані через Google+ листи від людей, доданих до «кола», тепер надходять в категорію «Важливі», а листи від людей поза «колами» — в категорію «Соцмережі».

Google+ почала роботу влітку 2011 року. Соцмережа використовується у ролі інструменту авторизації на інших сервісах Google: до неї, зокрема, «прив'язана» система коментування на відеохостингу YouTube.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути