chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні розпочався заключний етап пріоритетної реєстрації домену «.укр»

08 січня 2014 о 13:35

На цьому етапі дозволяють реєстрацію імен, які утворюються на основі імен та прізвищ відомих в Україні діячів культури, релігійних діячів, політиків, економістів, спортсменів, інформацію про яких включено до енциклопедії, а також поширено в українських ЗМІ.

В Україні розпочався заключний етап пріоритетної реєстрації домену «.укр»

В Україні розпочався п'ятий, заключний етап пріоритетної реєстрації доменних імен у домені «.укр». Він розпочався 4 січня 2014 року і триватиме місяць. Це заключний етап, після якого реєстрація доменних імен домену «.укр» стане доступною для усіх охочих.

На цьому етапі дозволяють реєстрацію доменних імен домену «.укр», які утворюються на основі імен і прізвищ відомих в Україні діячів культури, науки, освіти, мистецтва, літератури та їхніх творчих псевдонімів, релігійних діячів, політиків, економістів, спортсменів, інформацію про яких включено до енциклопедії, довідників, словників, каталогів, а також поширено в українських ЗМІ.

На п'ятому етапі пріоритетної реєстрації доменних імен домену «.укр» також продовжують реєструвати доменні імена на основі критеріїв, визначених на попередніх етапах. Серед них фірмові (комерційні) найменування підприємств і підприємців, інших юридичних осіб, торговельні марки, географічні зазначення походження товарів, назви географічних об'єктів і регіонів в Україні, назви країн (держав) світу і міждержавних утворень, назви міжнародних організацій, назви органів державної влади та органів місцевого самоврядування, тощо.

Реєстрації доменних імен здійснюють через акредитованих реєстраторів доменних імен домену «.укр».

На домені «.укр» на кінець 2013 року було зареєстровано 2,3 тисячі доменних імен.

Планується, що вже на початку лютого 2014 реєстрація в національному домені «.укр» стане відкритою для всіх охочих.

Нагадаємо, Україна отримала загальнодоступний національний кириличний домен верхнього рівня «.укр» у лютому 2013 року, з серпня почалася реєстрація в доменній зоні. 21 серпня 2013 став доступним перший сайт у доменній зоні .укр — сайт президента України «президент.укр».

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути