chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні створили комісію з розслідування порушень прав людини

29 січня 2014 о 15:07

Найавторитетніші фахівці у галузі права та колишні політв’язні збиратимуть докази для cпеціального трибуналу за фактами порушення прав людини під час мирних протестів в України, починаючи з 30 листопада 2013 року, коли силовики з «Беркута» напали на студетський Євромайдан.

Створення такої комісії є першим крок до трибуналу над злочинцями винними у вбивствах, каліченні, катуваннях та викрадені громадян нашої країни. Про це ініціатори створення комісії заявили на прес-конференції 29 січня в прес-центрі НСЖУ.

“З вищою мірою відповідальності перед народом України, висловлюючи глибоке занепокоєння станом дотримання в Україні прав та свобод людини, беручи до уваги соціально-політичну ситуацію, що складається у державі та необхідність термінового реагування, сьогодні, 27 січня 2014 року, у місті Києві, будучи повноважними учасниками установчих зборів, спільно оголошуємо про створення Комісії з розслідування порушень прав людини в Україні на постійній основі”, — ідеться в установчому документі, який підписали засновники Комісії.

Комісія об’єднала 12 авторитетних правників, а також правозахисників і колишніх політв’язнів. Очолив її колишній посол України у Великобританії, суддя міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії Володимир Василенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути