chrome firefox opera safari iexplorer

Австрія заморозила активи 18 українців, яких підозрюють у корупції та порушенні прав людини

28 лютого 2014 о 10:53
Влада Австрії прийняла рішення заморозити активи 18 громадян України, підозрюваних у корупції і порушеннях прав людини. Про це повідомляє в п'ятницю веб-сайт французької газети Le Figaro.

В австрійському МЗС пояснили, що ці заходи прийняті на прохання Києва.

У міністерстві не назвали імен та прізвищ людей, чиї активи вирішено заморозити.

У свою чергу агентство новин APA з посиланням на міністерство закордонних справ повідомляє, що рахунки 18 громадян України в австрійських національних банках заморожуються на невизначений термін.

За інформацією агентства, рахунки заморожені за погодженням з Європейською службою зовнішньополітичної діяльності (ЕСВД , EEAS), з австрійським відомством федерального канцлера і міністерством фінансів у Відні.

«Цей захід безпеки є тимчасовою, до тих пір, поки відповідні заходи ЄС не вступлять в силу» , — зазначив представник міністерства, не уточнивши, про які саме заходи йдеться.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Австрії провадиться кримінальна справа проти колишнього голови адміністрації президента Андрія Клюєва. Розслідування за двома статтями «відмивання коштів» та «зловживання владою» проводить прокуратура, а саме департамент боротьби з економічними злочинами та корупцією.

20 лютого ЄС вирішив ввести заборону на в’їзд для відповідальних за насилля в Україні, а також заморожує їхні активи.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути