chrome firefox opera safari iexplorer

Кожна восьма справа в Європейському суді з прав людини — від українців

14 жовтня 2013 о 16:46

У 2001—2013 роках Україна сплатила 199, 32 мільйона гривень на виконання рішень Європейського суду. Таку інформацію станом на 26 вересня цього року надала прес-служба Мінюсту, пише Тиждень.ua. 

Зокрема, у 2013 році Євросудом проти України було прийнято 42 рішення. «Загальна сума коштів, які виплачені Україною на виконання рішень Європейського суду (включно з рішеннями національних судів) у 2013 році, становить 59 мільйонів 373 тисяч 205,89 гривні», – повідомили у відомстві. У міністерстві розповіли, що станом на 30 вересня 2013 року на розгляді в Євросуді перебувало 13850 заяв проти України, що складає 12,4% від усіх справ суду цього року. «Найбільша сума компенсації за вказаний період, яку Євросуд присудив у рішеннях проти України фізичним особам… становить 435 тисяч євро», – повідомили у Мін’юст.

Йдеться про справу «Карабет та інші проти України», де 17 засуджених Ізяславської колонії у 2007 році оголосили голодування і поскаржилися в суд на неналежні умови утримання. Євросуд знайшов найбільшу кількість порушень статті 6 (право на справедливий судовий розгляд), статті 5 (право на свободу та особисту недоторканість), статті 3 (заборона катування) та статті 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Конвенції про захист прав людини. Також часто в Україні порушують статтю 1 Першого протоколу до Конвенції (захист власності).

Джерело: Експрес
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути