chrome firefox opera safari iexplorer

На заході України оголошують загальну мобілізацію на Київ

18 лютого 2014 о 19:25

У ряді міст західної України оголосили загальну мобілізацію. У вівторок ввечері відправлять автоколони та автобуси з людьми, які мають посилити самооборону у Києві, повідомляє Радіо Свобода.

Запис добровольців розпочався, і це пов’язано з подіями у центрі Києві, де тривають сутички між майданівцями і силовиками.

Штаб національного спротиву Тернополя просить добровольців брати із собою теплі речі і засоби захисту. У Львові та Тернополі люди збираються на Майдані, де можуть почути про останні події і послухати активістів.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок закликав усіх чоловіків негайно їхати до Києва.

Народна рада Чернівецької області оголосила мобілізацію мешканців області для поїздок в Київ для захисту Майдану, повідомляє Українські новини.

Про це представники НР заявили на мітингу на Центральній площі Чернівців. «На вулицях Києва триває протистояння кривавої хунти і народу, Майдан повинен вистояти, це наше майбутнє», — йдеться у зверненні.

Опозиція закликала всіх небайдужих до долі України чоловіків збиратися в групи по 4-5 чоловік і добиратися своїми силами в столицю — за їх словами, організовувати поїздки груп активістів автобусами зараз немає можливості.

До мобілізації та загального страйку також закликали представники Правого Сектору на Рівненщині, повідомляє 5 канал.

«Нами організовано тут, у Народному домі, штаб революції (...) Звідси буде йти вся інформація, звідси будуть відправлятися люди на Київ», — заявив керівник Правого Сектору на Рівненщині Роман Коваль.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути