chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільше задоволені проживанням у рідному місті харків'яни, одесити, львів'яни та кияни

11 лютого 2014 о 10:18

Згідно з результатами досліджень, проведених у Києві, Львові, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку та Одесі абсолютній більшості місцевих мешканців подобається жити у своїх містах. Про це йдеться в результатах дослiдження: «Якими бачать свої мiста українцi» соцiологiчної групи «Рейтинг», проведеного протягом вересня — листопада 2013 року, передає УНН.

Найбільше задоволених проживанням у рідному місті серед мешканців Харкова (90%), Одеси, Львова та Києва. Найменше – Дніпропетровська (80%) та Донецька (78%), у т.ч. дуже подобається – лише третині.

Київ в уявленні більшості його мешканців є зеленим містом (54%) з великою кількістю молоді. Також воно має багату історію і численні пам’ятники, що робить його одним з найпривабливіших міст України для туристів (52%).

На думку киян, їхнє місто дає найбільші можливості для розвитку дитини (34%), а також працювати і заробляти (46%).

Разом із цим, мешканці Києва найменше вважають, що тут вміють працювати (21%).

Львів, на думку більшості його жителів, є привабливим містом для туристів (61%), що має багату історію та красиву архітектуру з великою кількістю пам’ятників, а також численними кафе і кав’ярнями. Львів’яни найбільше серед інших міст вважають, що їхнє місто є релігійним і духовним (42%), тихим і затишним, в якому безпечно жити.

Менш за все Львів надає можливостей працювати і заробляти (12%), розвивати дітей, про що свідчить найменший показник якості освіти (7%). Також місцеві мешканці незадоволені кількістю торгово-розважальних центрів і зручністю пересування містом.

Харків для його жителів є зеленим містом з великою кількістю торгово-розважальних центрів, у якому проживає багато молоді (62%). Значна кількість опитаних (45%) відзначають наявність красивої архітектури, пам’ятників, а також численних кафе і кав’ярень.

Місцеві мешканці вважають своє місто тихим, охайним, а також екологічно чистим, що значно вирізняється з-поміж інших міст. Також у Харкові найвище серед інших міст оцінюють якість освіти, доріг і медицини, що робить його містом великих можливостей (38%) з невисокою вартістю життя.

Більшість жителів Одеси вважають, що їхнє місто має багату історію (73%), красиву архітектуру і пам’ятники. Воно є привабливим для туристів, оскільки тут дотримуються традицій (40%), найцікавіше культурне життя (37%), а також гарно годують.

Крім того, в Одесі найбільше серед інших міст вважають, що тут живуть доброзичливі і приємні люди, які вміють відпочивати.

Менш за все мешканці Одеси відзначають якість доріг і медицини (3%), невисоку вартість життя (1%). Порівняно з іншими містами Одеса не є політично-активним містом (8%).

Аудиторія дослідження: населення Києва, Львова, Харкова, Дніпропетровська, Донецька і Одеси віком від 18 років і старші.

Вибіркова сукупність: по 800 респондентів у кожному місті.

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).

Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5%.

Дослідження проводилися протягом вересня-листопада 2013 року.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство