chrome firefox opera safari iexplorer

Нова київська влада може відмовитись від метро на Троєщину

20 березня 2014 о 15:45

Нове керівництво Києва розмірковує над доцільністю будівництва метро на Троєщину. Про це повідомив голова КМДА Володимир Бондаренко.

За його словами, метро на Троєщину – це «проблема». «Стосовно того, чи буде це метро, чи ні — це проблема. Зараз є декілька версій розвитку ситуації», — заявив Бондаренко.

За його словами, є кілька пропозицій від архітекторів минулих років, які вважають непродуктивним будівництво метро в підземному варіанті й пропонують, щоб метро було наземним.

Також у КМДА зараз аналізує ідею стосовно організації перевезення пасажирів з Троєщини на правий берег за допомогою сучасних трамваїв.

За словами Бондаренка, альтернативою метро могли б стати львівські трамваї, які за комфортністю та місткістю відповідають поїздам метрополітену.

«Цей трамвай складається з 10 секцій, трошки менші, ніж сучасні вагони. Такий поїзд функціонує у Львові», — сказав Бондаренко. Зважаючи на це, зазначив він, планується прийняти нове концептуальне рішення, чи це буде «надзвичайно дороге метро, чи будувати трамвайні лінії, які в декілька разів — аж до 10 — дешевші метрополітену, особливо підземного».

Водночас, проти будівництва трамвайних ліній виступають метробудівці, які на сьогодні зовсім не мають в Києві об'єктів для будівництва, окрім виходу метро на Львівській площі, додав Бондаренко. «Тому система доставки з Троєщини людей на правий берег сьогодні зазнає трансформації. Це вже неоднозначне рішення про метро», — зазначив голова КМДА.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що будівництво метро на Троєщину не розпочали вчасно через київську мерію.Б

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути