chrome firefox opera safari iexplorer

Окупанти у Феодосії використовували проти морпіхів кулемети та гранати – є поранені та викрадені

24 березня 2014 о 10:39

Російські окупанти у Феодосії при штурмі військової частини використовували світлошумові гранати та автоматичну зброю – кулемети. Про це передає Міністерство оборони України. Серед українських солдатів є поранені, а від 60 до 80 бійців потрапили в полон.

«24 березня близько 04.20 російські окупанти в Криму, грубо порушивши попередні домовленості про проведення переговорів про перемир'я, почали штурм розташування 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти Військово-морських Сил ЗС України. З початком штурму на територію української військової частини з двох вертольотів Мі-8 висадився російський десант. Підтримку висадки з повітря здійснювала пара російських Мі-24», — йдеться в повідомленні Міноборони.

Також міністерство підтверджує, що полонених вивозили у невідомому напрямку на УРАЛах.
«З 6.00 з території батальйону морської піхоти вийшло кілька вантажних автомобілів УРАЛ зі зв'язаними українськими морськими піхотинцями на борту. За попередньою інформацією, травми різного ступеня тяжкості в результаті штурму отримали кілька українських військових. Найбільше постраждали командир батальйону підполковник Дмитро Делятіцький та заступник по роботі з особовим складом майор Ростислав Ломтєв, яких нападники повалили на землю і били ногами в обличчя. Після чого двох українських офіцерів на вертольоті вивезли в невідомому напрямку», — йдеться в заяві. 

Нагадаємо, що окупанти на УРАЛах вивезли з Феодосії полонених морпіхів зі зв'язаними руками. Після штурму частини російські агресори взяли в полон солдатів, які не зрадили Україну.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути