chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі поєднання спецій та продуктів

10 квітня 2014 о 10:48

Для того, щоб страва набула неповторного смаку слід знати, яка спеція може вам допомогти. Детальніше про найкращі поєднання спецій та продуктів читайте у «Країні здоров’я».

Часто гарніри, які ми вживаємо, можуть здаватись занадто сухими та не цікавими за смаком. Позбутись від такої проблеми можна за допомогою спецій. Так, до рису добре підійде імбир, чілі, куркума, гірчиця, гвоздика тощо. До гречки — перець, куркума, чорна гірчиця, карі та кріп. До пшениці — чілі, імбир, карі та кардамон.

Овочі також набудуть дещо іншого смаку у поєднанні з спеціями. Так, картопля буде добре смакувати з чорним перцем, чілі, мускатним горіхом та карі. Огірок — з мускатним горіхом, перцем та імбирем. Помідори — з чілі, перцем, куркумою чи гвоздикою.

Не варто забувати і про солодкі страви, які в поєднанні з спеціями стануть лише смачнішими. Смак цукру здатні підсилити м’ята, ванілін, кардамон та мускатний горіх. Смак полуниці виділить кумин та імбир.

Смак молочних продуктів збагатить мускатний горіх, кмин та кардамон.

18 травня

Інші дати
Микола Прахов
1873 –  український художник, мистецтвознавець. Відомий у галузі декоративно-ужиткового мистецтва. Один з організаторів товариства «Київський художник».
Розгорнути
Народився Костянтин Піскорський
(1892, м.Київ – 1922) – український художник-авангардист. Автор робіт «Цивілізація», «Мечі», «Тривога», «Козак», «Біла гвардія», «Небо», «Про приторк світам іншим», «Зірка опів¬нічна», «Ідол», «Планета», «Біометр життя».
«У творчості Костянтина Піскорського дивовижно переплетені символізм і футуризм, космічна безмірність і енергія вольового художнього жесту, архаїчна містика та новітній європейський раціоналізм». (Дмитро Горбачов).
Розгорнути