chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі поєднання спецій та продуктів

10 квітня 2014 о 10:48

Для того, щоб страва набула неповторного смаку слід знати, яка спеція може вам допомогти. Детальніше про найкращі поєднання спецій та продуктів читайте у «Країні здоров’я».

Часто гарніри, які ми вживаємо, можуть здаватись занадто сухими та не цікавими за смаком. Позбутись від такої проблеми можна за допомогою спецій. Так, до рису добре підійде імбир, чілі, куркума, гірчиця, гвоздика тощо. До гречки — перець, куркума, чорна гірчиця, карі та кріп. До пшениці — чілі, імбир, карі та кардамон.

Овочі також набудуть дещо іншого смаку у поєднанні з спеціями. Так, картопля буде добре смакувати з чорним перцем, чілі, мускатним горіхом та карі. Огірок — з мускатним горіхом, перцем та імбирем. Помідори — з чілі, перцем, куркумою чи гвоздикою.

Не варто забувати і про солодкі страви, які в поєднанні з спеціями стануть лише смачнішими. Смак цукру здатні підсилити м’ята, ванілін, кардамон та мускатний горіх. Смак полуниці виділить кумин та імбир.

Смак молочних продуктів збагатить мускатний горіх, кмин та кардамон.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути