chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі поєднання спецій та продуктів

10 квітня 2014 о 10:48

Для того, щоб страва набула неповторного смаку слід знати, яка спеція може вам допомогти. Детальніше про найкращі поєднання спецій та продуктів читайте у «Країні здоров’я».

Часто гарніри, які ми вживаємо, можуть здаватись занадто сухими та не цікавими за смаком. Позбутись від такої проблеми можна за допомогою спецій. Так, до рису добре підійде імбир, чілі, куркума, гірчиця, гвоздика тощо. До гречки — перець, куркума, чорна гірчиця, карі та кріп. До пшениці — чілі, імбир, карі та кардамон.

Овочі також набудуть дещо іншого смаку у поєднанні з спеціями. Так, картопля буде добре смакувати з чорним перцем, чілі, мускатним горіхом та карі. Огірок — з мускатним горіхом, перцем та імбирем. Помідори — з чілі, перцем, куркумою чи гвоздикою.

Не варто забувати і про солодкі страви, які в поєднанні з спеціями стануть лише смачнішими. Смак цукру здатні підсилити м’ята, ванілін, кардамон та мускатний горіх. Смак полуниці виділить кумин та імбир.

Смак молочних продуктів збагатить мускатний горіх, кмин та кардамон.

13 листопада

Інші дати
Народився Олександр Черняхівський
(1869, с.Мазепинці, Київська область – 1939) - український громадський діяч, лікар-гістолог. Перший голова Всеукраїнської спілки лікарів, активний творець української медичної термінології.
Розгорнути
Народився Остап Вишня (Павло Михайлович Губенко)
(1889, с.Грунь, Сумська область - 1956) – український письменник-сатирик і гуморист, автор-засновник художнього жанру нарис-усмішка.
«Чухраїнці» – це дивацький народ, що жив у чудернацькій країні «Чукрен»… Риси (як на ту старовинну термінологію) звалися так: 1. Якби ж знаття ! 2.Забув. 3.Спізнивсь. 4. Якось то воно буде, 5.Я так і знав!… Істино дивний народ.» (Остап Вишня)
Розгорнути

Новини Дивитися всі