chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві знесуть стихійний ринок перед ЦВК

10 квітня 2014 о 11:59

У Києві знесуть стихійний ринок, що розмістився перед будівлею ЦВК на площі Лесі Українки, 1, у Печерському районі столиці.

Про це на своїй сторінці на Facebook повідомив голова КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє ТСН.ua.

"Історія цього стихійного утворення торгівлі тісно пов'язана із «політичним парканом», яким за Януковича оточили ЦВК від громадян. А сезонний сільськогосподарський ринок слугував своєрідним «живим щитом», — написав Бондаренко.

Він зазначив, що ця сезонна сільгоспярмарок є по суті стихійним, оскільки його розміщення й роботу не погоджували з київською владою.

"Протягом останнього часу тимчасовий ярмарок переріс в осередок несанкціонованої торгівлі, що налічує близько 50 наметів, жоден з яких не має дозвільної документації на розміщення засобів пересувної торгівлі на території Києва. У своїх дописах багато хто охрестив ці торгові ряди під назвою «печерський шанхай», — повідомив голова КМДА.

Бондаренко також зазначив, що буде демонтований і паркан, про що вже є домовленість з головою Київської ОДА, яка розташована у цій же будівлі.

А тим людям, які хочуть займатися торгівлею, буде запропоновано альтернативу на законних підставах.

Нагадаємо, неодноразово народний депутат України Микола Томенко звертався до київської влади з вимогою підтримати мешканців Печерського району і нарешті заборонити ринок «імені колишнього Голови Київської ОДА А. Присяжнюка», що розташовується в історичному центрі міста на площі Лесі Українки.

«Вже не перший рік ми ведемо боротьбу з цим ринком, і спільними зусиллями разом з громадськістю нам вдалося звільнити частину площі і прохід до пам’ятника Лесі Українки», – зазначає народний депутат. Він нагадав, що в результаті дій громадськості, судових позовів, депутатських звернень тощо базар на певний час був закритий, площа у центрі міста, щоправда ненадовго, набула цивілізованого вигляду: були облаштовані квіткові клумби, місця для відпочинку, прибрана територія біля пам’ятника Лесі Українці тощо. На сьогодні половину площі Лесі Українки досі займає наметовий ринок, який діє під егідою «постійнодіючого ярмарку».

Він зауважує, що крім цього паркану створює серйозну проблему і для працівників багатоповерхової офісної будівлі на площі Лесі Українки, і для мешканців району згаданий ринок. Особливо – в літній період, коли суттєво підвищуються ризики антисанітарії для продажу м’яса, риби, молочних виробів та інших продуктів харчування.

Микола Томенко пропонував КМДА перенести цей наметовий ринок в інше місце столиці, де будуть дотримані передбачені законом санітарно-гігієнічні норми для ведення такого роду торгівлі.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути