chrome firefox opera safari iexplorer

Україна з понеділка обмежує термін перебування росіян на своїй території 90 днями

04 квітня 2014 о 14:48

З 7 квітня громадяни Російської Федерації можуть тимчасово перебувати на території України не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

«На виконання доручення Кабінету Міністрів України з  7 квітня 2014 на громадян РФ поширюватимуться вимоги підпункту 2 пункту другого Порядку продовження терміну перебування та продовження або скорочення терміну тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.02.2012 № 150», — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що це рішення  було прийнято у відповідь запроваджених обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі  терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України.

«Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України», — повідомляють у прикордонній службі.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в’їзду в країну – співробітники Держприкордонслужби відмовлятимуть їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Дія цієї постанови не застосовуватиметься щодо громадян РФ, які перетинають українсько-російський кордон у рамках  Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом РФ про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Росії від 11.10.2011 року.

Нагадаємо, що 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що Міністерству закордонних справ доручено запровадити вiзовий режим iз Росiйською Федерацiєю.

Тим часом, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк висловив переконання, що не слід поспішати ані із запровадженням візового режиму з Росією, ані з переходом до поїздок до Російської Федерації за закордонними паспортами.

 

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути