chrome firefox opera safari iexplorer

Українські товари завжди будуть кращі за російські аналоги – експерт

14 квітня 2014 о 11:08

Українські товари залишатимуться конкурентоздатними в Росії і  будуть перемагати російські аналоги.

Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ заявив керуючий партнер інвесткомпанії «Кепітал Таймз» Ерік Найман.

Експерт наголосив, існує тільки два фактори, які можуть суттєво вплинути на експорт українських товарів.

«Якщо Росія не введе ніяких митних обмежень і не почне розповідати казки, що у вас там якісь жучки і невиконання невідомо якого регламенту. І другий елемент, як ще Росія може боротися з українськими товарами,  – це низькі ціни на енергоносії (на внутрішньому ринку). Тобто для нас вони вартість нафти і газу завищують, а всередині можуть собі дозволити тримати більш низькі (ціни)», — сказав Найман.

Він зауважив, що Росія вже давно взяла курс на заміщення імпортних товарів, оскільки розуміє свою залежність. Однак ці програми не можна назвати ефективними чи такими, що можуть суттєво зашкодити експорту українських товарів

«Вони давно вже розуміють, що можуть переробляти в Росії продукти харчової  промисловості, металургії, інших секторів. В першу чергу – розуміючи певну залежність від експорту енергоносіїв. Тому що сьогодні весь фундамент економічного благополуччя Росії залежить від того, наскільки високі ціни на газ і нафту. І цей фундамент ще більш вразливий, ніж за часи Радянського Союзу. Російська влада розуміє це і проводить програми заміщення імпорту. На мій погляд, дуже неефективні, їх потрібно побоюватись, але сказати що боятися… Українські товари були, є і будуть конкурентоздатні в Росії. Вони будуть перемагати російські аналоги», — підкреслив Найман.

Джерело: btbtv.com.ua
Розділи: Громадська думка

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути