chrome firefox opera safari iexplorer

На чотири вакансії до Нацради претендують 18 кандидатів

20 травня 2014 о 09:30

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко повідомив про те, що завершився десятиденний термін прийому документів на 4 вакантні посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«На чотири вакантні посади членів Нацради, які будуть обиратися Верховною Радою, подали документи 18 кандидатів, серед яких 5 – від депутатських фракцій і груп у Верховній Раді, 13 – від громадських організацій», – повідомив М. Томенко.

Зараз, за його словами, триває перевірка документів. Розгляд поданих кандидатур відбудеться на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації 21 травня, після чого вже Верховна Рада буде ухвалювати відповідні рішення та обирати чотирьох із 18 кандидатів на посади членів Нацради.

Зі списком претендентів на посади членів Нацради можна ознайомитись тут.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути