chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму нові правила: тепер продукти не можна вивозити з півострова

27 травня 2014 о 13:54

Упродовж останніх тижнів нагальна продовольчо-цінова тема продовжує залишатися в Криму топовою. Хоча б тому, що ледве не щотижня місцеві й нові, федеральні, власті вигадують у цій царині чергову «заморочку», пише Україна молода. 

Як вже повідомлялося, з 14 травня, за розпорядженням Росспоживнагляду та головного кримського санітарного лікаря, під заборону потрапив майже весь український молочний імпорт, а також продукція «Рошен». Однак уже через три дні міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв змушений був визнати, що українські молочні продукти — дешеві й якісні, а українські торговельні мережі у Криму «працюють добре».

Щоправда, ця оцінка прозвучала лише після того, як помітно спорожніли на півострові продуктові полиці «Фуршету», АТБ та інших відомих супермаркетів, відтак поповзли ціни на ці ж смаколики на ринку. Міністр аграрної політики та продовольства Криму Микола Полюшкін пояснив цю тенденцію тим, що «російські підприємці закуповують тут продукти і вивозять їх до Росії». Мовляв, ціни в Росії в середньому на 30—40% вищі за різними товарними позиціями, ніж у Криму і в Україні.

І ось чергова новація цього ж відомства: з понеділка, 26 травня, «з метою забезпечення продовольчої безпеки в Криму» обмежують вивіз продовольчих товарів із Криму в Україну та регіони Російської Федерації. Зокрема, це стосується пшениці продовольчої (3, 4, 5 класи), борошна, олiї, цукру, гречки, яєць, спирту етилового, м’яса та м’ясопродуктів свiжих, охолоджених i заморожених.

Відтепер також не можна вивозити з півострова молоко та молочні продукти, ковбасні, м’ясні вироби та консерви. Раніше повідомляли про відкриття спеціальних магазинів для соціально незахищених громадян, де основні продукти харчування відпускатимуть по талонах.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути