chrome firefox opera safari iexplorer

Який табір відпочинку обрати для дитини

19 травня 2014 о 12:07

Враховуючи ситуацію у країні, батьки навряд пускатимуть дітей за межі Буковини

Хай би що коїлося в країні, хай би яка політична ситуація була, але дітям треба відпочивати. Тому варто зробити все, щоб вони не відчували тієї напруги, яка є у повітрі, адже це неодмінно вплине на їхнє здоров’я.

Цьогорічна підготовка до сезону відпочинку у таборах буде особливою. В першу чергу, тому що діти вже не поїдуть в «Артек» та інші морські табори. Зазвичай туди щороку відправляли переможців різноманітних конкурсів, талановитих дітей, спортсменів. Наразі їм запропонували відвідати «Молоду гвардію» в Одесі. Та зараз батьки і до цієї пропозиції ставляться з осторогою.

— Розумію, що сина треба кудись відправити, та не дуже хочу це робити, адже невідомо, яка влітку буде ситуація в країні. В одеський табір вже точно не пущу, там неспокійно, навіть якщо це відома «Молода гвардія» — стверджує чернівчанка Олена Жижик. — Скоріше, оберу якийсь буковинський табір, можливо гірський, аби дитина подихала свіжим повітрям.

Загалом цьогоріч через ситуацію у країні не працюватимуть 122 вітчизняних табори. З цієї ж причини основна кількість буковинських дітей оздоровиться саме в таборах області. Влітку 2014 року працюватимуть 14 стаціонарних дитячих оздоровчих закладів, 7 наметових, 26 таборів праці та відпочинку та 326 пришкільних. Це менше, ніж 2013 року.

Як повідомив начальник відділу у справах сім’ї, молоді та з гендерних питань ЧОДА Ростислав Тищук, за попередніми даними, цьогоріч планують оздоровити 53 тис. (55 % від загальної чисельності дітей шкільного віку) дітей Чернівецької області.

Це менше, ніж торік. Сталося так через ситуацію в Криму, діти вже не поїдуть в «Артек», крім того, у деяких місцевих таборах розмістили сім’ї біженців з Криму та сходу України. Та буковинські діти пільгових категорій зможуть оздоровлюватися у таборі «Молода гвардія», в Одесі.

2014 року на відпочинок буковинських дітей обіцяють виділити 24255,2 тис. грн. (з обласного бюджету – 4280,6 тис. грн., з місцевого бюджету – 13053,6 тис. грн., кошти Фонду соціального страхування – 6921 тис. грн.).

Своєю чергою обласне віддалення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності обіцяє оздоровити 6048 дітей, 5044 – з частковим фінансуванням, 1004 – з повноплатним.

Цьогоріч місцин для оздоровлення дітей у Чернівецькій області не побільшало, їх, як і торік, чотирнадцять. З них три — державні, 5 — комунальної форми власності та шість приватних.

Популярними залишаються гірські табори — у Виженці, Вижниці, Красноїльську, Банилові-Підгірному, Берегометі (Вижницькому). Чимало батьків обирають для дітей відпочинок на Дністрі. Завдяки високому рівню виховної роботи, авторитетним є дитячий заклад «Калинка» на Новоселиччині. Загалом кожен може обрати те, що йому до душі: відпочинок на воді, у горах, або ж неподалік Чернівців.

Джерело: vidido.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути