chrome firefox opera safari iexplorer

Де в Україні можна провести літню відпустку і скільки це коштуватиме

05 червня 2014 о 11:37

Після того як РФ незаконно анексувала Крим, він став закритою зоною для більшості наших співвітчизників, пише «Сегодня».

«Потік українських туристів до АРК впав на 90%. Ми відмовилися від левової частки напрямків, які були популярними ще торік», — розповіла Наталя Голушева, менеджер великої туркомпанії.

Крим українці намагаються замінити відпочинком на материковій Україні, і, на щастя, варіантів вистачає. Найпопулярніший пошуковик Google склав рейтинг курортів, які українці найчастіше шукали в Інтернеті у квітні і травні 2014 року. Виявилося, що популярними стали Азовське море і мінеральні джерела Карпат: перше місце у рейтингу отримав Бердянськ — місто в Запорізькій області, а почесне друге місце — курорт Затока на Одещині.

Море

Морські курорти, які найчастіше цього року шукають українці, здебільшого сімейні — для людей, які віддають перевагу тихому і спокійному відпочинку, кажуть у туристичних фірмах.

«У нас, в Бердянську, відпочивають сімейні пари, дуже багато дітей. Тут великий зоопарк, луна-парк, і навіть музей поета Йосипа Бродського», — розповіла місцева мешканка Лариса Ковшова, яка здає в оренду будинок.

До таких же курортів, з луна-парками і парою нічних клубів, належать Затока, Генічеськ і Скадовськ. У Кирилівці, крім іншого, можна відвідати аквапарк і дельфінарій, а в Коблевому розташований найбільший аквапарк Південно-Західної України — його площа майже 4 га.

Гори

Збираються влітку українці відвідати і Карпати. Популярності, за даними пошукових систем, зажило місто Яремче.

«Місто розташоване на висоті 450 м над рівнем моря, а гори над нами підносяться до 1000 метрів. Тут багато музеїв, водоспадів, тут неповторний колорит і абсолютно неповторна природа», — хвалиться місцевий житель Володимир Іванович Траник.

У Трускавець же люди їдуть підлікуватися: там унікальні джерела мінеральних вод.

Перлина біля моря

Одним з найпопулярніших курортів на узбережжі Чорного моря у поточному році буде Одеса.

«Цього року чекаємо більший потік відпочивальників. Зараз Крим „перекинувся“ на Одесу, оскільки на півострів через російську окупацію мало хто поїде», — ділиться Тетяна, власниця приватного комплексу будиночків біля моря.

А відвідують Одесу і сім'ї, і молодь, котрі полюбляють веселий і галасливий відпочинок.

«Курорт більш молодіжний, ніж місця на узбережжі Азовського моря. Тут місто, нічне життя, та й самі пляжі з дискотеками, нічними клубами», — розповідає одесит Олег, який здає квартиру в місті для відпочивальників.

«Молодь переважно зупиняється в хостелах або готелях, а ось у приватників будиночки знімають в основному сімейні пари. Дуже багато приїжджають на море оздоровити дітей», — розповідає Тетяна.

Серед одеських пам'яток, за словами місцевих жителів, популярні пляж «Аркадія», Морський вокзал, Оперний театр і найстаріший ринок «Привоз».

«Одеса — старе і дуже цікаве місто, але ті, хто приїжджає відпочити на морі, музеями та історичними місцями ходять не дуже активно. Можуть відвідати головну вулицю Дерибасівську, Потьомкінські сходи або Тещин міст (один з найдовших і найвужчих мостів в Одесі) і взагалі люблять пройтися по центру», — ділиться Олег.

«Ходять переважно на пляж, але багато людей у захваті від Морвокзалу і Оперного театру», — підтвердила Тетяна.

Відпочинок і бойові дії

Селище Урзуф Донецької області, розташоване на узбережжі Азовського моря, незважаючи на антитерористичну операцію, з оптимізмом чекає на відпочивальників. Курорт, за словами місцевих, здобув славу сімейного, адже тут найчастіше відпочивають пари з дітьми.

«У нас в селищі зараз спокійно, адже ми за 150 км від самого Донецька. Люди до нас їхати не бояться — вже зараз отримуємо багато замовлень на літню відпустку», — розповіла господиня одного з приватних пансіонатів Ірина.

Саме містечко — тихе та спокійне, й особливих розваг немає.

«В Урзуфі є спеціальні екскурсійні електромобілі для поїздок по місту. Також пропонуємо туристам відвідати центральний парк — там дуже красиво. А загалом відпочивальники люблять саме море — дуже тепле, бо мілке», — каже Ірина.

Зазначимо, раніше аналітики одного з сайтів оголошень вивчили маршрути короткотривалого відпочинку для українців у травні: Карпати, скелі, сільський туризм, рафтинг, велопоходи та екскурсії. На заміну поїздки до Криму на травневі свята в Україні є безліч місць, де можна провести прекрасний відпочинок на свіжому повітрі.

Джерело: Newsru.ua
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути