chrome firefox opera safari iexplorer

Лікарі розповіли, чому влітку обов'язково потрібно їсти кавуни

06 червня 2014 о 13:24

Кавун — один з найбільш поживних продуктів. По-перше, він допомагає схуднути, пише meddaily.ru з посиланням на Zee News. У ньому, як відомо, міститься амінокислота цитрулін. Нирками вона перетворюється на аргінін. А ця сполука перешкоджає накопиченню жиру в жирових клітинах. Притому, цитрулін блокує активність неспецифічної лужної фосфатази. В результаті жирові клітини виробляють менше жиру.

Цитрулін прискорює доставку лейкоцитів до місця пошкоджень шкіри. Отже, процес формування нових тканин і затягування ран протікає швидше звичайного. Також кавун є джерелом вітаміну А, який допомагає виробити пігмент у сітківці. Він захищає від вікової макулярної дегенерації і курячої сліпоти. Вітамін А підтримує молодість шкіри, зубів, скелета, м'яких тканин, слизових оболонок.

Ще органічні пігменти з кавуна покращують роботу серцевої системи. Зокрема, кавун не дає підвищуватися холестерину. Кавуни добре знижують температуру тіла і показники кров'яного тиску. З цієї причини кавун — найкращий засіб захисту від теплового удару. Він стимулює процес потовиділення, сприяє охолодженню тіла.

18 грудня

Інші дати
Народився Микола Куліш
(1892, смт.Чаплинка, Херсонська область – 1937) – український письменник, режисер, драматург, громадський діяч, педагог. Автор п»єс «Мина Мазайло», «97», «Народний Малахій».
Розгорнути
Народилася Михайлина Коцюбинська
(1931, м Вінниця - 2011) - літературознавець. Авторка книжок "Образне слово в літературному творі", "Література як мистецтво слова", "Етюди про поетику Шевченка", "Зафіксоване і нетлінне" та ін.
Розгорнути
Народився Роман Завадович
(1903, с. Славна тапер Тернопільської обл. - 1985) - письменник, редактор україномовних видань за кордоном. Автор низки книжок для дітей, а також збірки релігійних віршів "З буднів у свято".
Розгорнути

Новини Дивитися всі