chrome firefox opera safari iexplorer

Лікарі розповіли, чому влітку обов'язково потрібно їсти кавуни

06 червня 2014 о 13:24

Кавун — один з найбільш поживних продуктів. По-перше, він допомагає схуднути, пише meddaily.ru з посиланням на Zee News. У ньому, як відомо, міститься амінокислота цитрулін. Нирками вона перетворюється на аргінін. А ця сполука перешкоджає накопиченню жиру в жирових клітинах. Притому, цитрулін блокує активність неспецифічної лужної фосфатази. В результаті жирові клітини виробляють менше жиру.

Цитрулін прискорює доставку лейкоцитів до місця пошкоджень шкіри. Отже, процес формування нових тканин і затягування ран протікає швидше звичайного. Також кавун є джерелом вітаміну А, який допомагає виробити пігмент у сітківці. Він захищає від вікової макулярної дегенерації і курячої сліпоти. Вітамін А підтримує молодість шкіри, зубів, скелета, м'яких тканин, слизових оболонок.

Ще органічні пігменти з кавуна покращують роботу серцевої системи. Зокрема, кавун не дає підвищуватися холестерину. Кавуни добре знижують температуру тіла і показники кров'яного тиску. З цієї причини кавун — найкращий засіб захисту від теплового удару. Він стимулює процес потовиділення, сприяє охолодженню тіла.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути

Новини Дивитися всі

Loading...