chrome firefox opera safari iexplorer

Стало відомо, хто подарував Януковичу золотий батон

30 червня 2014 о 10:36

Сумнозвісний золотий батон, який знайшли в резиденції «Межигір'я» після втечі звідти екс-президента Віктора Януковича, у колишннього гаранта з'явився рік тому.

9 липня 2013-го, у день 63-річчя Януковича, екс-президенту його подарував президент товариства «Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе» Володимир Лук'яненко.

Про це стало відомо з документів, що знайшли в «Межигір'ї», заявив старший слідчий Генпрокуратури Ігор Слободяник.

Він розповів, що золотий батон значився у списку подарунків для Януковича на його 63-річчя, передає ТСН.ua з посиланням на "Коментатор".

Цей список склав начальник охорони резиденції Костянтин Кобзар. Керівник сумського машинобудівного заводу, де працює 12 тис. людей, Володимир Лук'яненко спочатку пообіцяв прокоментувати телефоном, навіщо він зробив такий дорогий подарунок, але потім не відповідав на дзвінки.

Тим часом золотий батон став одним із символів режимного правління Януковича – копії золотого батону вже кілька місяців продають як сувеніри.

Водночас так і не відомо, куди подівся справжній золотий батон після того, як «Межигір'я» стало доступним для багатьох бажаючих поглянути на розкішний маєток екс-гаранта.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути