chrome firefox opera safari iexplorer

Томенко пропонує депутатам, що хочуть негайного військового стану, створити батальйон «Верховна Рада»

26 червня 2014 о 16:29

«Складається враження, що багато політиків та експертів, які коментують зараз ситуацію на Сході України, дуже слабко уявляють, якою є вона насправді», — про це сказав народний депутат, радник Президента України Микола Томенко черкаським журналістам, відповідаючи на запитання щодо різних сценаріїв розвитку подій на Сході України, зокрема, наскільки ефективним є тимчасове перемир’я і доцільність введення військового стану.

«Для того, щоб шукати оптимальний вихід із ситуації, треба визнати кілька, можливо, неприємних для нас речей, – зауважив М. Томенко. – По-перше, певна кількість місцевого населення підтримує так званих сепаратистів. По-друге, за умов такої підтримки місцевим населенням сепаратистів та терористів ведення бойових дій в умовах військового стану не можливе без жертв серед мирного місцевого населення».

«Виходячи з цього, ми повинні використати всі можливості мирного врегулювання ситуації. В разі неефективності і неможливості реалізувати мирний план, необхідно продовжувати антитерористичну операцію, але у форматі вищого ступеня координованості, професійності і, очевидно, з серйозними кадровими змінами серед тих людей, які її здійснюють», – вважає радник Президента.

На його думку, введення військового стану залишається однією з можливих альтернатив, але, очевидно, як вже третій, крайній сценарій, що необхідно буде застосовувати.

«І загалом, – каже М. Томенко, – я би порадив багатьом народним депутатам зокрема та політикам загалом, більшість яких, зрозуміло, не служили в армії і які вимагають негайного введення військового стану, на власному прикладі показати ефективність такого шляху. Наприклад, сформувати батальйон «Верховна Рада» і відправитися на Схід...»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути