chrome firefox opera safari iexplorer

7 хитрощів, як зробити свою їжу кориснішою

01 липня 2014 о 11:12

Щоб харчуватися корисною їжею, зовсім необов’язково повністю змінювати своє меню — досить лише внести кілька коректив.

Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. І ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму.

Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки забезпечують їжі особливий смак, але і покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду.

Скажіть «ні» смаженій їжі. Їжа може бути вареною, тушкованою, приготованою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів.

Спробуйте приготувати що-небудь на парі. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м’ясо і овочі, наприклад) приготувати на парі, то можна не тільки час заощадити, але також і забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, адже така їжа зберігає більше вітамінів і мінералів.

Приправити обід лимонним соком. Якщо ви скропите м’ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму тілу розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза.

Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40 % вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60 % — з термічно оброблених продуктів. Таким чином ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните собі імунітет, і поліпшите травлення.

Скажіть «ні» жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, які можна купити в магазині — так-так, від кетчупу і майонезу в тому числі. Так ви знизите свої ризики розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.

23 грудня

Інші дати
Народився Степан Тимошенко
(1878, с.Шпотівка, Сумська область – 1972) – український вчений у галузі механіки. Автор фундаментальних праць з теорії опору матеріалів, теорії пружності та коливань. Один із організаторів і перших академіків Української академії наук. Основоположник школи прикладної механіки в США.
Розгорнути