chrome firefox opera safari iexplorer

Чемпіонка світу з боксу продає свій пояс на користь української армії

11 серпня 2014 о 17:00

Триразова чемпіонка Європи і двократна чемпіонка світу Аліна Шатернікова віддала на благодійний аукціон на підтримку української армії свій чемпіонський пояс за версією GBU. Стартова ціна лоту — 10 тисяч грн.

Про це повідомили у Федерації боксу україни.

«Бути осторонь цих жахливих подій, який зараз відбуваються в Україні — це просто злочин. Якщо я не зможу фізично допомогти нашим військовим, які захищають Україну, то приєднатися до збору коштів на підтримку армії, яка потребує допомоги, — це справа честі. І якщо зібрані кошти від продажу мого лота врятують чиєсь життя — це буде для мене найбільшою нагородою», — розповіла Шатернікова.

Чемпіонка завоювала пояс 24 лютого 2005 року у поєдинку проти американки Стефані Добс. Аліна здобула перемогу в тому бою одноголосним рішенням суддів з рахунком 100:90, не програвши жодного раунду. 

Нагадаємо, що напередодні відома українська гімнастка Наталія Годунко продала свою першу золоту медаль з чемпіонату світу за 100 тисяч грн. Усі кошти спортсменка віддала на потреби української армії.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути