chrome firefox opera safari iexplorer

Греко-католики готуються до святкування 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля

06 серпня 2014 о 16:33

16–17 серпня відбудеться II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. 

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, програма паломництва цього разу розпочнеться з відкриття у крипті собору виставки, присвяченій 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.  

Крім цього, першого дня прощі в залі під храмом транслюватимуть документальні фільми про життя УГКЦ. Продовжиться перший день паломництва фестивалем хорів, який стосуватиметься тематики поезії Кобзаря (сцена на території собору). Наприкінці — Вечірня, Утреня і Панахида за загиблими на Майдані та Сході України. Вечір продовжиться духовно-мистецькою програмою та нічними чуваннями. 

Завершиться проща в неділю, 17 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. Після цього освятять воду в Дніпрі. 

Нагадуємо, що, відповідно до рішення Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся 2013 року в Княжичах біля Києва, під час Міжнародної всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України, 18 серпня 2013 року, освятили будівлю цього храму. Наріжний камінь собору Воскресіння Христового було закладено 2002 року. Храм будувався «соборно» — на пожертви вірних українців з усього світу. Багато жертводавців тільки під час освячення вперше побачили головний храм своєї Церкви. 

Торік, на першу Всецерковну прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, прибуло понад 20 тисяч прочан та більше як 700 священиків.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути