chrome firefox opera safari iexplorer

В УГКЦ здивовані, що державні святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси започатковуються в Москві

04 червня 2013 о 19:58

Не тільки УГКЦ, а й інші християни в Україні здивовані, що досі не оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення. Про це сьогодні на прес-конференції сказав Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук), пише РІСУ.

«Хоча Президент зустрічався з нами, закликав брати активну участь, але й досі не оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення», –зазначив Глава УГКЦ.

"Торік усі Церкви висловлювали бажання мати спільну молитву за Україну в час Хрещення. Проте бачимо, що це теж поки що не планується. Нерозуміння викликає й те, що державні святкування «обплітаються» святкуваннями, які започатковуються в Москві. Отже, втілюється сценарій, який був розроблений ще в радянські часи, 25 років тому. Однак не слід забувати, що Московська Церква є дочірньою щодо Київської Церкви. Тому логічно було б усі центральні святкування проводити тут, де 1025 років тому відбулося Хрещення», – наголосив Глава УГКЦ.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути